Aanbesteding groenvoorziening

Groen inkopen is een proces dat door bedrijven en organisaties in de publieke sector wordt gebruikt om goederen en diensten aan te schaffen die milieuvriendelijk en duurzaam zijn en hun ecologische voetafdruk helpen te verkleinen. Dit type inkoop vereist zorgvuldige planning, omdat het gaat om het selecteren van leveranciers die zich inzetten voor milieuvriendelijke praktijken, zoals het gebruik van hernieuwbare energiebronnen, het verminderen van afval en het gebruik van materialen die recyclebaar zijn.

Allereerst; wat zijn groene aanbestedingen?

Een groene aanbesteding, ook wel aanbesteding in groene ruimte genoemd, is een aanbestedingsproces waarbij de nadruk ligt op duurzame en milieuvriendelijke oplossingen voor het beheer van groene ruimtes, zoals parken en tuinen. Bij een groene aanbesteding worden specifieke duurzaamheidscriteria vastgesteld, zoals gebruik van biologische bestrijdingsmiddelen en verminderd gebruik van fossiele brandstoffen, om de ecologische voetafdruk van het project te minimaliseren en de biodiversiteit te bevorderen.

/ Facilitaire aanbesteding met SMC

SMC Group helpt u facilitaire
diensten efficiënter in te kopen,
contracten te beheren of uw
facilitaire afdeling te coördineren.

Waarom groen aanbesteden bij SMC Group?

Als je ervoor kiest om groen aan te besteden bij de SMC Group, dan ben je verzekerd van professionele begeleiding van het aanbestedingsproces waarbij duurzaamheid centraal staat. De SMC Group heeft veel kennis en ervaring op het gebied van groene aanbestedingen en is goed op de hoogte van de actuele wet- en regelgeving.

Bovendien zorgen we voor maatwerk en denken ze graag met je mee om de beste oplossing voor jouw specifieke situatie te vinden. Door te kiezen voor groen aanbesteden bij de SMC Group, draag je bij aan een duurzamere toekomst en bespaar je op de lange termijn kosten.

/OVER ONS

Onze handelingen worden adequaat uitgevoerd, op basis van geldende regels en verantwoording naar onze klanten toe. Hiervoor hanteren wij een geheimhoudingsplicht voor (gevoelige) informatie die hieronder valt.

Ben je benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen?

Bel met ons kantoor of neem contact op via onze contactpagina.

Openbare aanbestedingen groen

Openbare aanbestedingen groen zijn aanbestedingsprocedures waarbij de nadruk ligt op duurzame en milieuvriendelijke oplossingen voor het beheer van groene ruimtes zoals parken, tuinen en natuurgebieden. Hierbij kunnen diverse partijen, waaronder overheden en bedrijven, zich inschrijven om de opdracht te verkrijgen. Het doel van deze aanbestedingen is om de ecologische voetafdruk te minimaliseren en de biodiversiteit te bevorderen door specifieke duurzaamheidscriteria vast te stellen. Het aanbesteden van groen is een belangrijk onderdeel geworden van het duurzame inkoopbeleid van veel organisaties.

aanbesteding catering aanbestedingskalender beveiliging aanbesteden meervoudig enkelvoudig onderhands aanbesteden

De tender kalender of aanbestedingskalender

Een tenderkalender of aanbestedingskalender is een online platform waarop overheden en andere organisaties aankondigingen van aanbestedingen plaatsen. Het biedt bedrijven en leveranciers de mogelijkheid om op de hoogte te blijven van nieuwe opdrachten en kunnen zich aanmelden om in aanmerking te komen voor de opdracht. Het doel van de tenderkalender is om de transparantie van het aanbestedingsproces te vergroten en een eerlijke concurrentie tussen potentiële leveranciers te waarborgen. Bekijk hier de aanbestedingskalender van de overheid.

Een greep uit de bedrijven waarvoor we gewerkt hebben