Groene aanbestedingen

Groen aanbesteden is een proces dat door bedrijven en organisaties in de publieke sector wordt gebruikt om goederen en diensten aan te schaffen die milieuvriendelijk en duurzaam zijn en hun ecologische voetafdruk helpen te verkleinen. Dit type inkoop vereist zorgvuldige planning, omdat het gaat om het selecteren van leveranciers die zich inzetten voor milieuvriendelijke praktijken, zoals het gebruik van hernieuwbare energiebronnen, het verminderen van afval en het gebruik van materialen die recyclebaar zijn.

Allereerst, wat zijn groene aanbestedingen?

Een groene aanbesteding is een aanbestedingsproces waarbij de nadruk ligt op duurzame en milieuvriendelijke oplossingen voor facilitair beheer. Bij een groene aanbesteding worden specifieke duurzaamheidscriteria vastgesteld, zoals het gebruik van biologische bestrijdingsmiddelen en een verminderd gebruik van fossiele brandstoffen, om de ecologische voetafdruk van een project te minimaliseren.

/ Facilitaire aanbesteding met SMC

SMC Group helpt u facilitaire
diensten efficiënter in te kopen,
contracten te beheren of uw
facilitaire afdeling te coördineren.

Waarom groene aanbesteding bij SMC Group?

Als je ervoor kiest om groene aanbesteding te doen bij de SMC Group, dan ben je verzekerd van professionele begeleiding bij het aanbestedingsproces waarbij duurzaamheid centraal staat. SMC Group heeft veel kennis en ervaring op het gebied van groene aanbestedingen en is goed op de hoogte van de actuele wet- en regelgeving.

Bovendien zorgen we voor maatwerk en denken we graag met je mee om de beste oplossing voor jouw specifieke situatie te vinden. Door te kiezen voor groene aanbestedingen bij de SMC Group draag je bij aan een duurzamere toekomst en bespaar je op de lange termijn kosten.

/OVER ONS

Onze handelingen worden adequaat uitgevoerd op basis van geldende regels en we leggen verantwoording af aan onze klanten. Wij hanteren een geheimhoudingsplicht voor (gevoelige) informatie die hieronder valt.

Ben je benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen?

Bel met ons kantoor of neem contact op via onze contactpagina.

aanbesteding catering aanbestedingskalender beveiliging aanbesteden meervoudig enkelvoudig onderhands aanbesteden

De tender kalender of aanbestedingskalender voor groene aanbestedingen

Een tenderkalender of aanbestedingskalender is een online platform waarop overheden en andere organisaties aankondigingen van aanbestedingen plaatsen. Op deze platformen zijn ook de aankondigingen van groene aanbestedingen te vinden. Zo bieden deze kalenders bedrijven en leveranciers de mogelijkheid om op de hoogte te blijven van nieuwe opdrachten en kunnen ze zich aanmelden om in aanmerking te komen voor een opdracht. Het doel van de tenderkalender is om de transparantie van het aanbestedingsproces te vergroten en een eerlijke concurrentie tussen potentiële leveranciers te waarborgen. Bekijk hier de aanbestedingskalender van de overheid.

Een greep uit de bedrijven waarvoor we gewerkt hebben