Kwaliteitscontrole schoonmaak

Wanneer men ervoor kiest om kwaliteit als product in te kopen en dat daarmee het resultaat de basis van een dienstverlening is, dan moet deze kwaliteit gecontroleerd worden. SMC Group kan u helpen met een kwaliteitscontrole schoonmaak, zodat er geen discussie bestaat over het niveau van de ingekochte schoonmaakdiensten. Ontdek hieronder op welke manieren SMC de kwaliteit van uw facilitaire diensten kan meten.

Belang kwaliteitscontroles

Om discussie te voorkomen dient vooraf, als onderdeel van het contractbeheer, vastgesteld te worden waar schoonmaakdiensten aan moeten voldoen, welke controle methodiek toegepast wordt en met welke frequentie de kwaliteit wordt gemeten. Daarom zijn kwaliteitscontroles voor schoonmaak zo belangrijk.

Aangezien het meten van de schoonmaakkwaliteit, en dan met name het meten op resultaat, zeer technisch en snel discutabel is, werkt SMC Group uitsluitend met controlesystemen die gebonden zijn aan erkende normen. Bij deze normen kunt u bijvoorbeeld denken aan de NEN 2075 en de EN 13549

Kortom, als u de kwaliteitscontrole van uw schoonmaakdiensten aan SMC Group uitbesteedt, bent u verzekerd van een betrouwbare meting die breed wordt erkend.

Soorten kwaliteitscontrole schoonmaak

De kwaliteitscontroles kunnen door SMC Group op verschillende manieren uitgevoerd worden:

  • Nulmeting: dit is een basismeting die wordt gebruikt om belangrijke kwaliteitsindicatoren te vergelijken en te analyseren.
 
  • DKS-AQL schoonmaak: dit is een prestatiecontract of schoonmaaksysteem dat gebaseerd is op kwaliteitscontrole, circulaire schoonmaak en een schoonmaak controleformulier.
 
  • VSR-controle schoonmaak: deze controle is gebaseerd op het keurmerk van de Vereniging Schoonmaak Research.
 
Naast deze controles biedt SMC Group kwaliteitscontroles op maat. Als u bijvoorbeeld een belevingsmeting nodig hebt, kunnen wij ook leveren. De bovenstaande metingen zijn toepasbaar op alle soft services.