RAS-schoonmaakopleiding

De organisatie RAS, ofwel de Raad voor Arbeidsverhoudingen Schoonmaak- en Glazenwassersbranche, is een van de belangrijkste organen in de Nederlandse schoonmaakindustrie. RAS heeft als doel goede arbeidsomstandigheden te waarborgen en schoonmaakprofessionals op te leiden. In dit artikel leest u meer over de schoonmaakopleidingen van RAS en hoe SMC Group u bij deze opleidingen kan helpen.

Welke schoonmaakopleidingen biedt RAS?

RAS biedt verschillende opleidingsmogelijkheden voor mensen die een carrière willen beginnen in de schoonmaaksector. Het maakt niet uit of u net begint of al jaren ervaring heeft, want er zijn opties voor iedereen. Hieronder worden enkele belangrijke RAS-opleidingen opgesomd.

Basiscursus schoonmaak RAS

De basiscursus schoonmaak van RAS is bedoeld voor beginners en biedt een uitstekende introductie in de schoonmaakbranche. Uw medewerkers leren essentiële vaardigheden en technieken om succesvol te zijn als schoonmaker.

Basismodule algemene schoonmaak RAS

Deze module richt zich op de algemene vaardigheden die nodig zijn voor het schoonmaken van verschillende ruimtes en oppervlakken. Tijdens deze opleiding worden ook de veiligheidsaspecten van schoonmaken behandeld.

Basisopleiding schoonmaak RAS

De basisopleiding is een uitgebreid programma dat uw medewerker voorbereidt op verschillende schoonmaakuitdagingen. De opleiding omvat diepgaande trainingen en praktische oefeningen.

RAS-examen schoonmaak

Om een officieel erkende schoonmaker te worden, moet uw medewerker het RAS-examen schoonmaak met succes afronden. Het examen test de kennis en vaardigheden op het gebied van schoonmaken en hygiëne.

RAS-opleiding leidinggevende

Reikt de ambitie van uw werknemer verder dan schoonmaken alleen en wil deze werknemer een schoonmaakopleiding leidinggevende volgen? Dan is deze opleiding van RAS een uitstekende keuze. Uw werknemer leert leiderschap te tonen door een team aan te sturen en het beste uit medewerkers te halen.

RAS-schoonmaakopleiding objectleider

Voor degenen die de verantwoordelijkheid willen dragen voor specifieke schoonmaakprojecten, biedt RAS de opleiding objectleider aan. Hier leert uw werknemer projecten efficiënt te plannen, te organiseren en uit te voeren.

/ Facilitaire aanbesteding met SMC

SMC Group helpt u facilitaire
diensten efficiënter in te kopen,
contracten te beheren of uw
facilitaire afdeling te coördineren.

OVER ONS

Onze handelingen worden adequaat uitgevoerd op basis van geldende regels en we leggen verantwoording af aan onze klanten. Wij hanteren een geheimhoudingsplicht voor (gevoelige) informatie die hieronder valt.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Bel met ons kantoor of neem contact op via onze contactpagina.

Voordelen van een RAS-schoonmaakopleiding

Schoonmaakopleidingen van RAS hebben diverse voordelen:

  • Officiële erkenning: RAS-diploma’s worden erkend in de schoonmaakbranche en kunnen de kansen op werk vergroten.
  • Kwaliteitstraining: de opleidingen zijn zorgvuldig samengesteld om ervoor te zorgen dat uw werknemer waardevolle vaardigheden en kennis opdoet.
  • Loopbaanontwikkeling: met RAS-opleidingen kunnen schoonmaakspecialisten doorgroeien en hogere functies bereiken.
 

Hoe helpt SMC Group bij schoonmaakopleidingen voor leidinggevenden?

Wilt u uw medewerkers een schoonmaakopleiding laten volgen bij RAS? SMC Group kan u adviseren welke opleiding het beste bij uw situatie past en vervolgens de inschrijving regelen. Wij ontzorgen u volledig, zodat uw medewerkers adequaat worden opgeleid en u de schoonmaakkwaliteit in uw organisatie verbetert. Meer weten over SMC’s hulp bij RAS-opleidingen? Neem direct contact met ons op! Wij zullen u dan zo snel mogelijk verder helpen.

Een greep uit de bedrijven waarvoor we gewerkt hebben