Leveranciersmanagement goed geregeld met SMC

Leveranciersmanagement is het proces van het beheren van leveranciersrelaties en het nemen van beslissingen over de inkoop van goederen en diensten. Het omvat het monitoren van leveranciersprestaties, het beoordelen van risico’s en het evalueren van de effectiviteit van leveranciersrelaties. Dit is een belangrijk onderdeel van facility management en kan organisaties helpen geld te besparen, de efficiëntie te verbeteren en de klanttevredenheid te verhogen.

Allereerst, wat is leveranciersmanagement?

Leveranciersmanagement is het proces van het beheren van leveranciersrelaties en het nemen van beslissingen over de inkoop van goederen en diensten. Het omvat het monitoren van leveranciersprestaties, het beoordelen van risico’s en het evalueren van de effectiviteit van leveranciersrelaties. Dit is een belangrijk onderdeel van facility management en kan organisaties helpen geld te besparen, de efficiëntie te verbeteren en de klanttevredenheid te verhogen.

/ Leveranciersmanagement met SMC

SMC Group helpt u facilitaire
diensten efficiënter in te kopen,
contracten te beheren of uw
facilitaire afdeling te coördineren.

Branche facility management

Leveranciersmanagement, ook wel facility management (FM) genoemd, is een vakgebied dat zich bezighoudt met het beheer van gebouwen, faciliteiten en vastgoed om ervoor te zorgen dat ze efficiënt, veilig en functioneel zijn. Binnen het vakgebied leveranciersmanagement zijn er verschillende specialisaties, waaronder de branche facility management.

De branche facility management richt zich op facilitaire dienstverlening en is gespecialiseerd voor specifieke branches of bedrijven. Dit kan bijvoorbeeld facilitaire dienstverlening zijn voor ziekenhuizen, scholen, winkelcentra, luchthavens of hotels. De eisen en behoeften van deze branches kunnen sterk verschillen en het leveranciersmanagement is gericht op het voldoen aan de specifieke eisen en het bieden van optimale oplossingen.

Ontwikkelingen facility management

Leveranciersmanagement is een dynamisch vakgebied dat voortdurend evolueert en verandert. Enkele belangrijke ontwikkelingen binnen facility management zijn:

 1. Technologie: de opkomst van IoT, AI, en big data om processen te automatiseren en betere beslissingen te nemen.
 2. Duurzaamheid: de toenemende behoefte aan milieuvriendelijke en energiezuinige gebouwen en faciliteiten.
 3. Flexibiliteit: flexibiliteit wordt steeds belangrijker in FM vanwege veranderende werk- en leefomgevingen.
 4. Servicegerichtheid: er is een groeiende behoefte aan persoonlijke en op maat gemaakte dienstverlening.
 5. Internationalisering: er is een toenemende behoefte aan wereldwijde FM-oplossingen vanwege de internationalisering van bedrijven.

SMC Group als adviesbureau leveranciersmanagement

SMC Group biedt diensten aan op het gebied van leveranciersmanagement en streeft naar het optimaliseren van processen en het verminderen van operationele kosten. Tegelijkertijd zijn de oplossingen van SMC duurzaam. Om rekening te houden met de ontwikkelingen binnen leveranciersmanagement investeren wij in nieuwe technologieën, we integreren duurzaamheid en energie-efficiëntie in onze dienstverlening en we bieden flexibele en gepersonaliseerde oplossingen aan klanten wereldwijd.

/OVER ONS

Onze handelingen worden adequaat uitgevoerd op basis van geldende regels en we leggen verantwoording af aan onze klanten. Wij hanteren een geheimhoudingsplicht voor (gevoelige) informatie die hieronder valt.

Ben je benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen?

Bel met ons kantoor of neem contact op via onze contactpagina.

Inbesteden van leveranciersmanagement

Inbesteden is het tegenovergestelde van uitbesteden. Het betekent dat een organisatie ervoor kiest om bepaalde activiteiten of taken intern uit te voeren, in plaats van deze uit te besteden aan een externe partij. Met andere woorden, inbesteden is het zelf beheren en uitvoeren van taken die voorheen werden uitbesteed aan derden. Dit kan bijvoorbeeld betrekking hebben op werkzaamheden op het gebied van facility management, IT-ondersteuning, HR of financiële administratie. Door in te besteden behoudt een organisatie meer controle over de uitvoering van taken en dat kan kosten besparen die gepaard gaan met het uitbesteden van taken aan externe partijen.

Benchmark inkoop facility management of leveranciersmanagement

Benchmarks voor facilitaire inkoop zijn maatstaven die worden gebruikt om de prestaties van een organisatie op het gebied van facilitaire inkoop te meten en te vergelijken met die van andere organisaties in dezelfde sector of branche.

aanbesteding catering aanbestedingskalender beveiliging aanbesteden meervoudig enkelvoudig onderhands aanbesteden

Mystery test of mystery guest?

Een leveranciersmanagement mystery test of mystery guest is een methode die gebruikt wordt om de kwaliteit van de dienstverlening van een facility management organisatie te evalueren. Het werkt als volgt:

  • Een facility management mystery test of mystery guest is een methode om de kwaliteit van de dienstverlening te evalueren.
  • Een onafhankelijke mystery guest of een testteam voert taken uit die normaal door facility management worden uitgevoerd.
  • Tijdens de test wordt gelet op aspecten zoals snelheid van respons, kwaliteit van het werk en klanttevredenheid.
  • Resultaten worden gerapporteerd aan de facility management organisatie, met sterke punten en verbeterpunten.
  • De facility management organisatie kan de dienstverlening aanpassen om de kwaliteit te verbeteren en klanttevredenheid te verhogen.

De facility management mystery test of mystery guest is een effectieve manier om de dienstverlening te evalueren en de kwaliteit van de service te verbeteren. Interesse? Neem contact op met Joost!

Een greep uit de bedrijven waarvoor we gewerkt hebben