case-study-details-img1

Diana van der Steen

Een partner voor de lange termijn

Het stellen van de juiste vraag op het juiste moment: het kan zomaar het begin zijn van een duurzame relatie. En dat was precies het geval bij Ballast Nedam Development en SMC Consultancy, zo vertelt Diana van der Steen. Diana werkt al jaren met veel plezier bij Ballast Nedam, waarvan de laatste jaren als Facility Manager. SMC Consultancy was geen onbekende voor het bouwbedrijf. Diana: “Mijn voorganger had contact met SMC over de schoonmaak en de problematiek hier omheen. Hier is toentertijd niks concreets uit voortgekomen, totdat ik zelf in contact kwam met Piet Verkerk.”

Met de handen in het haar

Hij stelde de juiste vraag op het juiste moment: “Hoe verloopt de schoonmaak eigenlijk?”. “Op dat moment waren we erg ontevreden. In november 2016 had ik de taak van Facility Manager overgenomen van mijn voorganger, en hebben we gekozen voor een nieuw schoonmaakbedrijf. Vanaf de eerste dag liep dat verkeerd. Er werd niet goed schoongemaakt, afspraken werden niet nagekomen, het overleg verliep stroef. Toen Piet mij die vraag stelde zat ik met mijn handen in het haar. Hij kwam dus precies op het juiste moment”, aldus Diana.

Piet legde Diana uit wat SMC voor Ballast Nedam kon betekenen, en werkte dit uit in een concreet plan. Ze bekeken samen het contract met het toenmalige schoonmaakbedrijf. Diana: “Mijn eerste vraag was: hoe kun je ons helpen met het huidige schoonmaakbedrijf? We hebben het echt geprobeerd, maar kwamen er helaas niet uit.

Uiteindelijk hebben we in september 2017 besloten om over te stappen naar een ander schoonmaakbedrijf, natuurlijk in samenwerking met SMC.”

De samenwerking op zich is heel fijn. Het woord samenwerking wordt vaak gebruikt, maar is niet altijd de waarheid. Dan werken bedrijven niet naast elkaar, maar langs elkaar heen. Bij SMC komt het samenwerken echt uit de verf. Ze denken met me mee, en zoeken altijd naar de juiste een oplossing. We werken echt sámen”.