case-study-member3

Ton Voorheijen

De no-nonsense samenwerking tussen SMC en Kwantum

Met 30 jaar ervaring in de facilitaire dienstverlening is Ton Voorheijen, facilitair manager bij Kwantum, geen nieuwkomer in het vak. En dat is te merken aan zijn kennis én aan de passie voor zijn werk. Ton is ook geen onbekende voor SMC, en dus vroegen we hem naar zijn kijk op de samenwerking.

Na bijna 9 jaar trouwe dienst als inkoper bij Heijmans, tevens een klant van SMC, stapte de 52-jarige Ton over naar winkelketen Kwantum. In 2017 ging hij daar aan de slag als facilitair manager. Met 114 winkels in Nederland en België is het facilitair management van Kwantum een grote verantwoordelijkheid, waar SMC graag in ondersteunt.

Een einde aan de discussie

Ton werkte voorheen samen met een schoonmaakbedrijf waar hij niet tevreden over was. “De discussie ‘wat is schoon’ moest te vaak gevoerd worden. En die discussie moet je eigenlijk niet willen voeren. Daar moeten duidelijke afspraken over zijn waar beide partijen zich in kunnen vinden”. Voor de vele locaties, de distributiecentra en het hoofdkantoor van Kwantum bespraken Ton en Armand een passend schoonmaakprogramma waar SMC een goede schoonmaakpartij bij zocht. En dat werkt goed.

“Wij krijgen als klant waar we voor betalen. We hoeven nooit meer de discussie aan te gaan dat we iets niet schoon vinden. SMC stelt die regels op, legt die vast en ziet daarop toe. Ze hanteren kwaliteitseisen die acceptabel zijn voor beide partijen, en handhaven die op elke locatie. Hun kennis van schoonmaak is de volle 100% en hun advies is daarom altijd goed”, aldus Ton.

Een nieuwe look & feel

Het hoofdkantoor van Kwantum in Tilburg wordt momenteel gerenoveerd en omgebouwd naar een industriële 2020 look. Op deze mooie zichtlocatie langs de A58 start op het moment dat de verbouwing klaar is een nieuwe schoonmaakpartij. Er wordt goed nagedacht over werktijden, inzet van personeel en belasting van het milieu. Iets wat erg belangrijk is voor Kwantum.

Ton: “Armand vraagt echt wat ik wil. Er zijn bepaalde dingen die onbelangrijk lijken, maar voor ons juist heel belangrijk zijn. Armand heeft daar echt gevoel voor. Ik ken hem al jaren, hij weet heel goed wat voor mij de juiste norm van schoonmaak is. Hij kan dat heel goed vertalen naar alle verschillende locaties van Kwantum”.

Stevig in de klei

Ton zit al 30 jaar in het facilitaire vak en kent daarom het klappen van de zweep. Extra waardevol dus, dat hij zo tevreden is over de samenwerking met SMC. Ton: “Ik vind het een leuke en makkelijke club om mee te werken. Ze zijn goed bereikbaar en hebben altijd een antwoord klaar. Ze staan stevig met de voeten in de klei”, aldus Ton.