case-study-member4

Thijs van den Berg

RIBW en SMC: al 10 jaar een goede match

Al sinds 2009 werken SMC en RIBW Brabant met veel plezier samen. In 2013 kwam Thijs van den Berg bij de organisatie als medewerker facilitaire zaken en is inmiddels werkzaam als senior-adviseur facilitaire zaken. Nu, bijna 7 jaar later, is de organisatie nog steeds erg te spreken over de ondersteuning die SMC biedt op facilitair vlak.

RIBW Brabant is gespecialiseerd in de begeleiding en ondersteuning van mensen met een psychische of psychiatrische aandoening. Alle leefgebieden komen aan bod: wonen, daginvulling, werk, sociale relaties, financiën en gezondheid. In zo’n 350 woonlocaties in Midden-Brabant gaat de zorg 24/7 door, 365 dagen per jaar. En juist daarom is het belangrijk om een betrouwbare partner te hebben op facilitair gebied.

Vertrouwen in de nieuwe partij

Thijs: “SMC houdt zich rondom de schoonmaak van RIBW Brabant onder meer bezig met contractbeheer en controle van de facturatie. Ook voeren zij vier keer per jaar een kwaliteitscontrole uit. Ze koppelen netjes terug hoe dat is gegaan, geven eventuele aantekeningen door en houden kwartaaloverleg met de schoonmaakleverancier. Ze bespreken dan lopende zaken, de recente kwaliteitscontroles, en zorgen dat alles goed verloopt”.

Onlangs heeft de huidige schoonmaakpartner van RIBW Brabant ervoor gekozen te stoppen met commerciële activiteiten. “Armand heeft met mij meegekeken of de nieuwe partij goed bij ons past. Hij heeft zelf ervaring met deze organisatie en heeft ons gerust gesteld dat hij vertrouwen heeft in de nieuwe samenwerking. Ik kende de partij zelf niet, dus gelukkig deelt SMC op zo’n moment hun kennis met ons”, aldus Thijs.

Alle belangen behartigd

Ook een tijdje geleden vond er een belangrijke verandering plaats op facilitair gebied. De schoonmaak van de kleine kantoortjes bij de woonlocaties werd ondergebracht bij de schoonmaakleverancier die reeds het hoofdkantoor en andere grotere locaties van RIBW Brabant voor zijn rekening nam.

Thijs: “SMC heeft een belangrijke rol gespeeld en deze verandering in goede banen geleid. Er waren de nodige gesprekken om duidelijk te maken wat iedereen kon verwachten. SMC behartigt in zo’n situatie zowel onze belangen als die van de schoonmaakpartij. Het is fijn dat ze ons in een dergelijke situatie ondersteunen en ontzorgen”.

Gedeelde kennis en expertise

Wanneer we Thijs vragen wat SMC voor hem de juiste partner maakt, is hij duidelijk. “Hun brede kennis op het gebied van schoonmaak is super. Ze ontzorgen, delen hun kennis en expertise en stellen ons gerust. En tot nu toe is de ervaring alleen maar positief. En heel bijzonder: wat ze zeggen komt altijd uit”, aldus Thijs.